tisdag 8 januari 2013

Mammahanden

Har fått frågan vad jag gör på dagarna nu när jag är föräldraledig, i allmänhet och när Bruno sover. Ofta minns jag inte vad jag gjort, trots att det känns i hela kroppen att jag haft fullt upp. Det här hände idag:

Jag steg upp sju och duschade. Bruno vaknade halvåtta och lekte på golvet och i sin stol i köket medan jag åt frukost (eller var det igår...?). Ammade och sedan lekte vi, sjöng och lyssnade på musik. Vid kvartövernio somnade han om. Stökade undan i köket, ringde hyresvärden om elproblem. Ringde pappa och beklagade mig över elproblemen. Skissade lite. Åt lite. Vid halvelva vaknade Bruno och då var det dags för matning med smakportion kycklinggryta och gröt. Matade mig själv också med gårdagens middagsrester. Bytte kläder och blöja på Bruno och gick ut på långpromenad. Hämtade paket med oljefärger på Coop och promenerade sedan en dryg timme. Väl hemma träffade jag grannen och elektrikern och beklagade mig över elproblemen (igen!). Matning av mig och Bruno igen. Lek. Somnade med Bruno vid fyra och steg upp och lagade middag strax innan fem. Och just ja, jag har hunnit tvätta och laga barnmat också.

Känns bra att jag också hann med lite skissande. Jag är jättesugen på att måla! Är också sugen på att utmana mig själv på samma sätt som Elin Huldas Byrålåda gör. Både för att komma igång med skapandet igen och för att fortsätta utvecklas. Min utmaning får bli att publicera minst 365 skisser här i år. 6 stycken har ni fått se, 359 återstår. Tack för peppen Elin! (Hoppas det är ok att jag härmar dig lite...)    
.      

1 kommentar:

Elin sa...

Självklart är det okej!! Hur kul som helst! Jag ser fram emot att se dina bilder :)