fredag 15 januari 2010

Mojäng

Mojäng i akvarell och tusch. Originalet är i duplo och skapat av väldigt ung M, sent 70-tal eller tidigt 80-tal. Han gillar fortfarande att bygga saker.

Helt otippat blir det ett blogginlägg ikväll, trots att jag inte är riktigt färdig med mitt examensarbete. Jag har så mycket idéer och projekt som jag vill påbörja att jag tror jag spricker snart! Det är frustrerande att behöva avhålla sig från bildskapande på det här sättet. Ikväll beslutade jag mig trots allt för att tillåta mig att vara helt ledig och satte igång att måla en färgkarta utifrån ett album med bilder från M:s barndom. Det är något jag tänkt göra en tid och olika färgkombinationer är sedan några veckor tillbaka noggrant inskrivna i min idébok. Albumet ifråga kryllar av 70-talsmönster och färger på inredningstextilier, kläder och tapeter. Väldigt inspirerande. Jag brukar försöka lägga färgkombinationer jag gillar på minnet när jag ser dem, på så sätt har jag några på lager när det blir dags att måla/teckna. Mojängen ovan fann jag även den i det gröna albumet. Vad inspireras du av just nu? Berätta gärna! (Om du har lust att dela med dig.)

Ett nytt år har börjat. Jag hoppas och tror att det kommer hända mycket här i bloggen under året. Trevlig helg!

4 kommentarer:

Sara-Vide sa...

Jag gillar kombinationen av mintgrönt och pariserblått.

Bra blogg!

Sara sa...

Sara-Vide: Snyggt namn :). Tack för besök hos mig! Tack för att du tycker min blogg är bra! Kul å höra!

Jolbi - Fashionillustrator sa...

Är väldigt glad att jag bor ute åp landet, på väg hem från jobbet imorse såg jag minsann en räv komma springandes :)

Töntigt med hunder, katter äb bättre ;)

Sara sa...

Jolbi: Åhå, härligt. Här springer det inte förbi många rävar, tyvärr. Vi bor för centralt :). Skator, igelkottar och svalor passerar dock ibland.