tisdag 4 maj 2010

Textilpennor och fixativ

Jag har varit lite fixerad vid rödbrunt på sistone. Brunt är jag ju ständigt förtjust i, men rödbrunt har jag inte känt för på länge. (Kan det bero på att jag längtar efter att vila ögonen på nylackad mahogny?) Hursomhelst följde en svart och tre rödbruna pennor med mig hem från konstnärsshopen senast jag var där.

Två av pennorna på bilden ovan är textilpennor. Gjorde ett snabbt test av dem nyss, och de verkar fungera fint. Spetsen är ganska tjock, så man ska nog inte göra alltför detaljerade bilder med dem. Enligt säljaren i butiken krävs ingen efterbehandling och efter en snabb sökning på internet finner jag att de ska vara "rätt tvättåliga". Undrar om det stämmer?

Annars är jag i färd med att teckna några porträtt i blyerts. Jag kom nyss på att jag skulle behöva köpa fixativ. Clas Ohlson har visst en variant. Funderar på om det spelar någon roll vilken sort man väljer. Jag antar att det finns olika kvaliteter, precis som det gör när det gäller ungefär allt annat. Är det någon som har fixativerfarenheter att dela med sig av?

Nu: Tillbaka till papper och penna!

2 kommentarer:

elisabeth sa...

Jag brukar köra på Clas Ohlson varianten! Det funkar bra för mig...

Sara sa...

Det blev den. Och funkar den för dig duger den definitivt till mig!