torsdag 10 september 2009

Jag vill berätta om igår!

Allan Mattssons ramverkstad. Det är där man ska köpa sina ramar om man bor i Umeå!

Av någon anledning känns det lite genant att erkänna, men M brukar få i uppdrag att spänna upp mina dukar. Inte för att han är man, utan för att allt han gör blir så löjligt rakt, ordentligt och snyggt. (Han spiller och dräller inte heller när han äter, som jag gör.) Hursomhelst, igår åkte vi till ramverkstan för att bärga kusintavlan. Rammakaren, som var imponerad av dukarrangemanget redan förra gången jag var där, ville denna gång ge oss en spännram, som tydligen var av bästa sort, bara för att M var så bra på att spänna upp dukar.

Eftersom jag inte är så insatt i duk- och spännramskvalisorter passade jag på att fråga om han också sålde duk. "Eh, följ me uti verkstan så skär vi till en som passa en här!" svarade han och nickade mot spännramen.

Ett ögonblick senare svävade finsnickeriutbildade M runt mellan märkesmaskinerna i verkstan på ett rosa litet moln, medan jag passade på att höra mig för om grundande och fernissande av dukar.

Vi gick därifrån med mungiporna läskigt nära örsnibbarna. Nu ska jag bara tänka ut vad jag vill måla i formatet 100X70.

5 kommentarer:

Margareta, Holmsunds blommor sa...

Vilken lycka!!!

Julia sa...

Det här kanske inte riktigt passar som en kommentar just till det här inlägget men jag ville bara säga att du ju gör riktigt fina saker! Det ser så enkelt men samtidigt genomtänkt och stilrent ut. Jag gillar skarpt dina skapelser :)

Nathalie sa...

Roligt, roligt! Älska inspirerande studiebesök.
Och jag försöker också hålla mig undan från allt vad heter spänna duk/montera på kapa/beskära... Jag tror jag har nån defekt som jag att jag inte kan se rakt!

Elin sa...

Underbart att ha en finsnickeriutbildad människa i närheten. Jag får spänna mina egna dukar, med varierat resultat, men garanterat bättre än om min man skulle göra det! :-) Han har andra kvaliteter!

Maria E. sa...

Härligt! Jag är också sugen på att rita/måla lite större. Såg färdiguppspända dukar sista jag vara i konstnärsbutiken och blev väldigt frestad. :) Ska bli kul att se vad du gör av din 100x70 ram!