lördag 14 mars 2009

Målningar av Samuel Fider

Två målningar av Samuel Fider

Igår natt kom vi hem ifrån några dagars vistelse i Åre. Det var mitt första besök i Åre som vuxen, och jag återvänder gärna! Våra gentlemän till värdar upplät sina sängar (medan de själva sov på tunn madrass och kort soffa), guidade oss bland fjälltopparna och tog med oss på Saunaworld. Om ni läser detta, tack så innerligt mycket! Alltihop var toppen!

Vi hann också kika på Samuel Fiders utställning på Konsthuset i Åre. Jag har ju nämnt förut att jag tycker mycket om hans konst. (Jag är inte så duktig på att beskriva varför jag tycker att viss konst är bra, så därför ger jag mig inte på någon vidare motivering.) Tavlorna är stora och målade med många lager färg. De är... fängslande! Om du känner för det, läs en intervju med Samuel Fider här, besök Samuels snygga hemsida här.

3 kommentarer:

Elin sa...

Jag gillar också hans tavlor - har tittat in på hans hemsida (tror det var du som tipsade förut...)Jag skulle gärna se dem i verkliga livet men Åre ligger lite långt bort.

Maria E. sa...

Fina tavlor av Samuel, gillar dem starkt! Åre låter härligt så här års...

Sara sa...

Elin: Jo, det är långt härifrån också. 48 mil... Så vi hade nog lite tur som tajmade hans utställning. Vi har aldrig varit i Åre förut.
Maria: Åre ÄR härligt så här års!:) Jag längtar tillbaka. Synd att det är så långt. Och dyrt.