fredag 24 oktober 2008

Tager vad haver

Ljusbord

Vad är detta? Jo, mitt egenhändigt arrangerade ljusbord. Allt man behöver för att tillverka mitt ljusbord är två stolar, en ram med glas, en lampa och några tjocka böcker. Fungerar fint. Eventuella biverkningar efter användning är tyvärr ryggont, bordet är, som man kanske skulle uttrycka det här i norrland, högst oergonomiskt. Två andra nackdelar är att det är utrymmeskrävande och fult. Men som sagt, man tager vad man haver.

7 kommentarer:

Monstruösa Margit sa...

Fiffigt. Själv har jag använt fönstret, (fungerar dock bara dagtid och inte vid regn) men är hela tiden orolig att det ska spricka eller att grannarna ska börja tycka att man är knepig som står och håller upp teckningar för omvärlden att ta del av :)

Sara sa...

Haha! Jag brukar använda fönstret, men nu är det ju så mörkt ute på kvällarna! Det där med grannarna är tufft. Våra har skaffat hundvalp, så de springer runt huset mest hela tiden. Man vet inte vilket fönster man ska satsa på ;). Ja, och ibland knakar det lite oroväckande i rutan, det stämmer :). Skönt att se att jag inte är ensam :).

Elin sa...

Smart idé - men lite jobbig arbetsställning som sagt. Vi köpte ett litet bärbart ljusbord till vår dotter i födelsedagspresent. Tanken var att jag skulle kunna låna det när jag behöver - vi får väl se hur det går!

Sara sa...

Hej Elin! Jo jag planerar att köpa ett faktiskt. Men det blev som akut. Så här kan jag ju inte hålla på ;).
Ha en skön helg!

kanina sa...

Vilken fantastisk uppfinningsrikedom!

Monstruösa Margit sa...

Det är i och för sig bra marknadsföring att använda fönstret som ljusbord :)

Hittade förresten hit via Kanina och var och såg er konst på kvarnen. Fina saker.

Elise sa...

Ha, jag har också använt samma slags ljusbord. Med ficklampa som ljuskälla...Fönster fungerar ju tyvärr inte så bra på kvällarna. Ett riktigt ljusbord står på önskelistan.