fredag 24 oktober 2008

Måla med kaffe

I veckan har jag har målat med kaffe! Jag blev inspirerad att prova när jag läste att Nadja, som har bloggen Konst-iga tankar, hade gjort det. Enligt Nadjas instruktioner löste jag upp en ganska stor mängd snabbkaffe i en skvätt ljummet vatten (det ger ett hum om proportionerna). Kaffet gav papperet en speciell, lite blank yta när det torkat. Jag kommer nog att måla mer med kaffe, brunt är ju en så oöverträffat grann färg!

Trevlig helg!

9 kommentarer:

emelie sa...

tack för din kommentar! alltid kul att höra att någon tycker om det man gör. :) visitkorten har jag beställt från en sida som heter moo.com

kul att måla med kaffe! det blev en fin effekt.

emelie sa...

har tittat igenom innehållet i din blogg lite mer nu och jag måste säga att jag är glad att jag hittade hit! fullt av inspiration! :)

Sara sa...

Vad kul! :) Och jag är glad att jag hittade till dig! Kika gärna in igen!

carra sa...

Häftigt! Det ska jag testa någon gång. Jag har provat att måla med te tidigare. :)
Hoppas att allt är bra,
kram,
Carra

Sara sa...

Hej Carra! Ok! Te har jag aldrig målat med... Måste vara svart te då kanske? Det är bra med mig. Känner att jag måste intensifiera pluggandet, det börjar bli komplicerat nu. Kram till dig!

carra sa...

Jag har använt svart te, men jag är säker på att det går att använda även rött te och kanske grönt. Man kan ju alltid testa på en pappersbit innan man börjar, just to be on the safe side. Lycka till med pluggandet! Kram!

Maria sa...

Kaffe! Vilken bra idé. :) Ser fint ut, måste jag testa vid tillfälle.

Sara sa...

Maria: Ja, testa! Jag är sugen på att måla en mer detaljerad bild med kaffe, jättekul.

konst-iga_tankar@hotmail.com sa...

Hej hopp!
Nu är jag tillbaka efter en månad utan fungerande internet. Gud vilka fina små bilder du gjort i kaffe!! Det ser hur fint ut som helst. Måste själv testa igen, var så länge sen som jag använde kaffe.
Hoppas du mår bra!
Kram
/Nadja