lördag 12 juli 2008

Utställningen

Annons från Västerbottens Kuriren och några bilder från min utställning.

En erfarenhet rikare, väldigt trött och fylld med nya intryck och möten med människor stupade jag i säng kring tolvsnåret natten till lördag. Fredagen hade börjat med en tur till affären för att köpa godis till vernissagen. Godis med papper blev det. Dumle och Riesen och sånt. Mycket godis. Därefter packade vi bilen full med tavlor och åkte till Vindeln.

Det här är den första utställningen jag deltar i sedan slututställningen med klassen efter tre år på estetiska programmet "konst och formgivning" (som det hette då) år 2001. Jag tror att det var mest lärarna som hängde den utställningen, för jag har inget minne av att jag deltog i själva utförandet... Det var faktiskt svårare än jag trodde att hänga snyggt, och framförallt i rätt höjd! Både jag och maken är rätt långa, så tavlorna hamnade först nån decimeter för högt.

När det var dags för vernissagen var jag både spänd och trött. Nästa gång jag har vernissage (om det blir någon fler) ska jag göra som trevliga Carra. Klä mig tjusigt och sippa vin. Kanske bjuda på snittar? I alla fall, det kom mycket folk och konstnären i lokalen som angränsar till min (Cyrene Degerlund) bjöd på både vin och mysigt småprat. Efteråt blev vi bjudna till några vänner i Vindeln på fika.

Jag lovar att berätta mer om några av de andra konstnärerna och deras utställningar i några inlägg framöver. På onsdag åker jag till Vindeln igen för ett "vaktpass". Jag kommer alltså att finnas på plats mellan 11.00 och 16.00 Onsdag.

4 kommentarer:

carra sa...

Nu har även jag kommit hem och jag är helt slut!! Men glad. :) Det var jättekul att träffas! Vi får pratas vid mer på torsdag.
Kram,
Carra

Anne (anness) sa...

:D Du gör så underbara konstverk, gillar dina illustrationer så mycket! Så kul att det gick bra på din vernissage. Ha det så fint!

Kanina sa...

Nu har jag hittat hit :D Fotosidan jag pratade om är http://woophy.com Kan vara värt en titt för den fotointresserade.

Ihhh sa...

Carra: Verkligen kul att träffas! Kram
Anne: Tack! Det värmer att du tycker så :). Ha det så fint du med!
Kanina: Vad kul! Ska kolla in den fotosidan...